.

Kan man cykla i NYC? Ja visst, det går alldeles utmärkt om man inte oroar sig för avgaser och om man skaffar sig lite vana. Trafiksystemet med huvudsakligen enkelriktade gator underlättar. Förvaltningen i NYC uppmuntrar cykling och fler och fler cykelfiler har tillkommit under senare år, dessutom är det tillåtet att ta med cykeln på tunnelbanan. Kanske något för SL att titta närmare på? En cykel tar inte större plats än en barnvagn. På gatorna kan man se både orädda cykelbud och hjälmförsedda cyklister på väg till eller från arbetet.
Vill du pröva? Då ska du absolut hyra en cykel. Uthyrning finns bland annat vid sydvästra hörnet av Central Park, vid Battery Park och på flera ställen utmed Hudsonfloden (sök på Bike and Roll). Runt Central Park träffar du också på en hel del cykeluthyrare med kontoret på fickan, trots lägre priser vågade vi oss inte på att anlita någon av dem.
Mitt på Times Square råkade jag hamna mitt i NATIONAL BIKE TO WORK DAY. En organisation som uppmuntrar folk att minska på bilåkandet för att i stället plocka fram cykeln. Undrar om de snott idén från Sverige? Notera texten på flickans rygg. Ovan till höger ser vi att hoppfällbara cyklar även finns i USA.
Besök också adresserna nedan för mer info:
http://www.nyc.gov/html/dot/html/bicyclists/bikemain.shtml

http://bikemonthnyc.org/index.php
Min medpassagerare blev förvånad då hon fick höra att man inte fick ta cyklar på Stockholms tunnelbana.
Gänget är startklart för en tur i Central Park och utmed Hudsonfloden.

Visst skördar cykeltrafiken sina offer även i New York.
På vägen hittade vi detta minnesmärke över en tapper cyklist.